Lichtstoet Beek live op L1!

Acht jaar na de laatste live uitzending van de lichtstoet keert L1 terug op de markt in Beek. Nadat L1 in 2016 besloot de lichtstoet niet langer live uit te zenden heeft de organisatie de uitzending helemaal zelf uitgevoerd en haar beelden jarenlang via een livestream met de rest van Limburg gedeeld. Tot de uitbraak van de Corona-pandemie, toen de wereld en ook de Limburgse vastelaovend tijdelijk stilviel.

Zodra de Corona-beperkingen werden losgelaten, zette het team van Stichting Lichtstoet de schouders eronder, en binnen tien dagen werd een twee-daags evenement met optredens van vele bekende artiesten geboren: “De Baeker Vastelaovend”. 

Baeker Vastelaovend is een uniek feest voor jong en oud! Een schot in de roos voor vastelaovend vierend Beek en omgeving met twee uitverkochte edities in 2022 en 2023! Sinds vorig jaar heeft de organisatie er nog een schepje bovenop gedaan en trekt de lichtstoet ook aan het podium van het spectaculaire event voorbij. 

Zo werd de allereerste lichtstoet van Limburg op een voor Limburg opnieuw unieke wijze aan het publiek gepresenteerd. Met muziek, live interviews en spectaculaire beelden op twee mega schermen op het plein. De presentatoren op het podium gaven alle deelnemers een fantastische ontvangst onder een daverend applaus van het publiek.

Dit hele spektakel is L1 niet ontgaan en heeft de redactie doen besluiten dat deze unieke presentatie met de hele provincie gedeeld moet worden. 

Zowel de organisatie als ook L1 hebben de eerdere samenwerking altijd als bijzonder prettig ervaren en de hernieuwde opzet was dan ook snel beklonken. 

En dus zal de 30ste editie van de lichtstoet in Beek op carnavals zondag voor heel Limburg en ver daarbuiten weer live vanaf de Markt in Beek te volgen zijn op L1. De stoet start om 19.00 uur, de live uitzending op L1 begint om 19.30 uur. 

Wil ook je de unieke live presentatie op de markt niet missen? Ga dan naar www.lichtstoetbeek.nl en koop je ticket voor Baeker Vastelaovend. Toegang tot de rest van route is uiteraard gratis!